Szibériai kis tigris érkezett Németországból a veszprémi állatkertbe. A vadaspark egy új fiatal tenyészcsapatot akar összeállítani, ezért hozták az állatot Natasa, a több mint 20 éves tigris mellé. A kis tigrisnek még nincs neve, az állatkert munkatársai várják a látogatók javaslatait.

A 9 hetes szibériai tigris most még csak 8 kiló, gondozói könnyen elbírnak vele, egy-két év múlva azonban már 300 kilogrammot is nyomhat. Anyja nem nevelte, így az eddig is emberek között élő állat játékosságával hamar belopta magát veszprémi gondozói szívébe.

A tigrist azért hozták Németországból, mert az itt élő Natasa már a nagymacskáknál idősnek számító 20. életévét is betöltötte és a vadaspark dolgozói szeretnének egy fiatal tigriscsapatot összeállítani. Ennek a csapatnak az első tagja a hím kistigris, akit mielőbb szeretnének nőstényekkel meglepni - mondta Török László az állatkert igazgatója.

Az ifjú jövevény most még a Csimpánzvilág konyhájában kapott helyet, hiszen naponta többször eszik, a látogatók azonban már láthatják hétvégenként délután kettő és fél három között. Az állatnak még nincs neve, gondozói várják a kreatív fiúneveket, a legötletesebb név ajánlója VIP simogatást nyer - írta a Független Hírügynökség.