A jótékony célú fürdőruhás Mikulás-kocogás 9 évvel ezelőtt indult Bostonból, egy alapítvány megsegítésére. A résztvevők piros fürdőruhában és Mikulás-sapkában futják le a távot, a verseny nevezési díjaiból pedig jótékony célokat támogatnak. Magyarországon hatodik éve rendeznek hasonlót; tavaly a Heim Pál Gyermekkórház Alapítványnak segítettek, idén pedig az Országos Cisztás Fibrózis Alapítványt támogatják a kocogás nevezési díjaival és a szponzori adományokkal.

A szervezők vasárnap délután 13 órától várják az érdeklődőket a Westend Jégteraszon; a kocogók 14 órakor vágnak neki a 3,5 kilométeres távnak. A kocogók a www.mikulaskocogas.hu-n már regisztrálhatnak a programra. Idén gospel-kórus fogja szórakoztatni a jelenlévőket a Jégteraszon, és a szervezők egy táncos meglepetéssel is készülnek - közölte Méhes Krisztián, a fürdőruhás Mikulás-kocogás főszervezője.

A cisztás fibrózis a külső elválasztású mirigyek kóros váladéktermelésével járó, örökletes megbetegedés, főleg súlyos légúti és emésztőszervi szövődményeket okoz. (FH)