2,4 millió forint a kikiáltási ára Sztálin fülének, mely az1956 októberében ledöntött szobor egyik darabja. A szobor részeit széthordták, és máig nem tudni, hol és kiknél porosodnak a darabok. A fül nemrég került elő egy pincéből, de szerda este már egy vörös bársonyterítőn várja az új tulajdonosát. Sőt, a hírek szerint előkerült a szeme is - számolt be az RTL Híradó.

Eddig csupán a csuklója került elő, Pécsi Sándor színész mentette meg, most viszont megvan a bal fül is. Egy férfi találta meg apja hagyatékai közt, a pincében. Nem volt tisztában vele, mi lehet; végül az interneten keresgélve fedezte fel, hogy valószínűleg a Sztálin szobor füle lehet.

Kétmillió 400 ezer forint. Ennyi a csaknem 9 kilós bronzdarab kikiáltási ára. Ebből következően valószínű, hogy újra magánszemély kezébe kerül, mert ma egyetlen múzeumnak sincs ennyi pénze. A Balaton utcai Nagyházi galériában már készülnek a szerda esti aukcióra, és próbálnak utánajárni a friss információnak, mely szerint valakinél talán megvan a szeme is. (FH)