Jelentősen megnőtt a prostituáltak száma Koppenhágában a klímakonferencia kezdete óta. Többségük Kelet-Európából érkezett a nagyjából harmincezer delegált kiszolgálására - írta pénteken az AFP francia hírügynökség. Dániában nem tiltja törvény a pénzért vehető szexet. Közben alig volt érdeklődő egy szexmunkások érdekeit védő szervezet felajánlására, akik vállalták, hogy ingyen adják szolgáltatásukat a konferencia részvevőinek.

A főleg Kelet-Európából érkeztő kéjnők a december hetedikén kezdődött ENSZ klímakonferencia idejére - közölte a dán főváros rendőrségi szóvivője az AFP-nek nyilatkozva. Elmondása szerint a hatóságok mindent megtesznek a rend és a nyugalom fenntartására a piros lámpás negyedekben, és "le fogják vadászni a striciket". A dán törvények értelmében nem tilos pénzért szexet venni, vagy adni, de a stricik tevékenysége illegálisnak számít. A koppenhágai önkormányzat a konferencia előtt olyan képeslapokat osztott szét a város szállodáiban, amelyekben arra szólítják fel a városba érkezőket, hogy ne fizessenek a szexért.

Ezen kívül leveleket küldtek a hotelek vezetőinek, amiben arra kérve őket, hogy tegyenek lépéseket annak édekében, hogy ne a szállodáikban találkozzanak kuncsaftjaikkal a prostituáltak. A város akciója ellenlépésre késztette egy szexmunkásokat védő dán szövetség tagjait, akik válaszul bejelentették, hogy ingyen ajánlják fel szolgáltatásaikat a klímakonferenciára érkező delegáltaknak. Via Független Hírügynökség.