Bocsánatot kért hétfőn Új-Zéland egyik legnépszerűbb tévés műsorvezetője, amiért szellemi fogyatékosnak nevezte Susan Boyle-t, azt az amatőr skót énekesnőt, aki tavasszal, a Britain's Got Talent című tehetségkutató-versenyben lett ismert. Paul Henry, a Television New Zealand-ban, vagyis az állami tévében vezeti a reggeli műsort, és a számára kínossá vált eset novemberben történt élő adásban.

Henry először egy magazinból olvasott fel az aranytorkú aggszűznek is nevezett Boyle-ról egy cikket, amely szerint a születése után nem kapott elég oxigént az agya. A cikkből vett részlet felolvasása után Henry azt mondta, hogy "ha az ember ránéz (Boyle-ra), akkor rájön erre (a születési problémára), és elismeri a tényt, hogy szellemi fogyatékos".

Az adás óta Henry kiesett a nézők kegyeiből, amit a nézettség zuhanása mutat. A Television New Zealand vezetői persze a nézők mellé álltak, és megkérték Henryt, hogy kérjen elnézést, amit meg is tett. A hétfői reggeli adásában közölte: "Sokan olyan értelmet tulajdonítottak a szavaimnak, ami nem állt szándékomban, és sajnálom, hogy erre okot adtam."

Henry főnöke, Anthony Flannery közleményt adott ki, amiben azt írta, hogy az egész tévé elnézést kér azoktól, akiket bántott Henry megjegyzése. A 48 éves Boyle december elején rekordot döntött a brit albumlistán: az I Dreamed A Dream című nagylemezből egy hét alatt 410 ezer példány fogyott a szigetországban, így ott minden idők legkelendőbb debütáló albuma lett.(FH)