Ezúttal az X-Faktort vette meg az RTL Klub

2009.12.21. 10:36

A Britain's Got Talent mintájára legyártott Csillag születik után jövő összel a Simon Cowell nevével fémjelzett X-Faktor magyarországi verziójában próbálhatják ki magukat a tehetségek, miután az RTL Klub megvette a műsor licenszét - tudatta az RTL Klub sajtóosztálya.

Az X-Faktorban három különböző kategóriában indulnak a jelentkezők: 16-24 évesek, 24 év felettiek, valamint duók vagy együttesek. Ahogy a Csillag születik esetében is, az összes induló egy előválogatáson vesz részt, ahol a műsorkészítők döntik el, kik azok, akik a zsűri előtt, a második castingon is bizonyíthatnak. Az innen továbbjutók egy felkészítő táborban vesznek részt, minden kategóriából a legjobbak. A táborozás során derül ki, hogy melyik kategóriának melyik zsűritag lesz az úgynevezett mentora, aki az adott csoport felelőse lesz.

A zsűritagok külön-külön meghallgatják a versenyzőiket és a csoportok tagjait alaposan redukálják, ezek a produkciók szerepelnek az első élő show-ban. A brit X-Faktor az utóbbi évek legsikeresebb tehetségkutató műsora, mindenhol, ahol eddig elindult, a nézettségi toplisták élére repült. Magyarországra még az amerikai premier előtt, 2010 őszén érkezik. Az X-Faktorból egyébként olyan nevek kerültek ki, mint Leona Lewis vagy az idei győztes, Joe McElderry. Az X-Faktor-győztesek egyébként az elmúlt öt évben vezették az angol toplistákat, de elképzelhető, hogy idén egy erős kampánnyal lenyomják a nyertest, Joe McElderryt.