Az énekesnő elájult otthonában, és kimerültsége, valamint egy mellkasi fertőzés mellékhatásai miatt egész karácsonykor egy orvos volt mellette - írta a Daily Mirror. "Azt tanácsolták neki, lehetőleg maradjon ágyban és gyógyuljon meg teljesen. Az utóbbi napokban betegnek érezte magát és el is ájult. Elég vacakul van, megviselték az elmúlt hetek eseményei, de igyekszik helytállni" - nyilatkozta egy ismerőse.

Az elmúlt hetek eseményein nyilván azt érti, amikor az énekesnőt garázdaságért letartóztatták, mert egy Hamupipőke-előadáson beszólogatott a szereplőknek, majd tökönrúgta a színházigazgatót. "A múlt hét komoly visszaesést jelentett Amy állapotában, aki pedig óriásit javult előtte. Mindenkit megrázott, ami történt. Úgy tűnik, az újév nem a legjobban kezdődik majd" - véli az ismerős.

Az újév már csak azért sem kezdődhet jól, mert Winehouse úgy tervezi, hogy év elején - alig pár hónappal válásuk után - ismét hozzámegy épp elvonókúráját töltő exférjéhez - írja a Splash News. Ami igazán semmiség ahhoz képest, hogy gyereket is akar tőle. Egy közelinek mondott ismerős szerint Winehouse és exférje, akik pár hete együtt töltötték Fielder Civil 36 órás kimenőjét "folyamatosan azt mondogatják, mennyire szeretik egymást, és hogy együtt kell élniük. Úgyhogy gyorsan egy nem hivatalos szertartást is nyélbe akarnak ütni, hogy elhallgattassák a kétkedőket, meg azokat, akik közéjük akarnak állni".

Az egyik ilyen lehet Wino apja, Mitch Winehouse, aki állítólag magán kívül van a dühtől: "Sose láttam Mitch-t ilyen pipának. Tajtékzott. Nem akarta elhinni, hogy Amy tényleg ekkora baromságot tenne. Az apja szerint a jelenlegi viselkedése is annak köszönhető, hogy megint együtt volt Blake-kel. Egyetlen nappal azután, hogy együtt voltak, Amy visszavedlett a régi vad énjévé. Pedig az utóbbi hónapokban már rengeteget változott, és sikerült visszatérítenie az életét a helyes kerékvágásba" - számolt be róla egy ismerőse a FemaleFirstnek.