Az énekes a felesége, Edit asszony szerint halála előtt játszott a pisztolyával és meg akarta mutatni, hogy az asszonynak nincs mitől félnie. Zámbó Jimmy testvérei szerint ez a történet egyszerűen nem lehet igaz. Zámbó Tihamér és Zámbó Árpy a TV2 Mokka című műsorában elmondta, biztosak benne, hogy testvérük sosem játszott fegyverével. A testvérpár szerint érthetetlen, hogy annyi év után miért adott nyilatkozatot Edit asszony, és nem tudják, miért nem annak idején mondta el a verzióját.

„Az egész történet annyira már nem érdekel, azonkívül, hogy elvesztettem az öcsémet. Annyiféle verzió volt, vadászat, kakaslövés” – mondta Zámbó Tihamér, aki szerint testvére sosem játszott a pisztolyával, ha más nem azért, mert szerette a gyerekeit, és mindig odafigyelt arra, hogy előlük elzárva tartsa a lőfegyverét. Ráadásul szerinte az is lehetetlen, hogy ráfogta volna a fegyvert a testvére Edit asszonyra, mivel szerinte elég volt, ha ránézett, és a sógornője már tudta, hol a helye.

Az énekes testvére azt is kifejtette, ők szeretnék megtudni, mi is történt valójában, hiszen ők nem voltak ott, amikor testvérük meghalt, és Zámbó Jimmy özvegye nem engedett betekintést az ügybe, és még a boncolási jegyzőkönyvet sem mutatta meg nekik.