Az amerikai baloldali értelmiség még mindig nem tért magához abból a Susan Sarandon által okozott sokkból, hogy a színésznő bejelentette, 23 év után szakított két gyermeke apjával, Tim Robbisszal, ráadásul mindez már a nyáron történt.

Az Oscar-díjas páros a tengerentúli baloldali liberálisok példaképe volt két évtizeden át. Mindig nyíltan vállalták politikai nézeteiket, síkra szálltak az emberi jogokért, ott voltak minden komolyabb tüntetésen, és jelentős összegekkel támogatták a demokratákat (igaz, Robbins a kiegyensúlyozottság jegyében néha egy-két szimpatikus republikánus szenátornak is utalt pár ezer dollárt). Harmóniában éltek, de nem házasodtak össze, azt sugallva, hogy az ilyesmi már idejétmúlt. A színésznő 12 évvel idősebb Robbinsnál, fityiszt mutatva az Amerikában divatos fiatalságmániának (bár időközben Demi Moore és Ashton Kutcher letaszajtották őket a trónról a maguk 16 éves korkülönbségével). Mint azon az amerikai baloldali sajtó váltig kesereg, most ott maradtak olyan sztárok nélkül, akiket példaként állíthatnának az eljövendő nemzedékek elé.

Susan Sarandon legközelebb a Komfortos mennyország című filmben lesz látható, ahol alkoholista, láncdohányos nagymamát alakít, aki unokája meggyilkolása után igyekszik tartani a lelket a gyászoló családban. (UIP-Dunafilm)