Már tervezi a világ legmagasabb épületének meghódítását Alain Robert. A segédeszközök nélküli épületmászásairól elhíresült francia férfi a jövő év elejére tervezi az akciót - írta a Független Hírügynökség. A január 4-én átadott 828 méter magas felhőkarcoló iránt Alain Robert is érdeklődik - adta hírül egy malajziai hírügynökség. A jelenleg Kuala Lumpurban tartózkodó férfi kijelentette, hogy 2011 januárja és májusa között szeretné megmászni a világ legmagasabb épületét. A 47 éves sportoló elismerte, hogy nem lesz könnyű feladat, de nem az épület magassága miatt. "A 40 fokos forró dubaji időjárás a gond" - mondta Robert hozzátéve, hogy félelem csak a földön elvesztegetett idő miatt van benne: "A mászás számomra legalább olyan fontos, mint az evés, vagy a lélegzés".

A nemzetközi sajtóban csak "Pókember" néven emlegetett férfi rendszerint engedély, valamint kötél és más segédeszközök nélkül hódítja meg a világ legnagyobb toronyházait. Akciói végén a legfelsőbb szinten általában rendőrök várják.

Malajziában például tavaly szeptemberben birságolták meg, miután felkapaszkodott a Kuala Lumpur-i Petronas ikertornyok egyikére. Korábban megmászta az Empire State Building-et New Yorkban, a Sears Tower-t Chicagóban, és a Burdzs Kalifa átadásáig legmagasabbnak számító Taipei 101-et Tajvanon.