A legjobb film az Avatar, a legjobb rendező pedig James Cameron lett a 67. Arany Glóbusz díjátadón, amelyet vasárnap este rendeztek a hollywoodi Beverly Hilton Hotel báltermében. Szintén két arany földgömböt ítélt a Hollywoodi Külföldi Újságírók Szövetsége a Dexter című sorozatnak, a Grey Gardens című tévéfilmnek, a Fel! című animációs filmnek és a Crazy Heart című alkotásnak.

James Cameron Avatar-ja a gála két legfontosabb díját kapta: amikor Cameron átvette a legjobb rendezőnek járó Arany Glóbuszt, a filmben használt na'vi nyelven köszönte meg az elismerést. Csupán egy Arany Glóbuszt kapott a legtöbb díjra jelölt Egek Ura: a George Clooney főszereplésével készült alkotásé lett a legjobb forgatókönyv díja. A legjobb animációs film a Fel! lett, amely megkapta a legjobb eredeti filmzene Arany Glóbuszát is. A legjobb film díját a vígjáték, musical kategóriában a Másnaposok zsebelte be. A legjobb idegen nyelvű alkotásnak a német A fehér szalag"-ot választották.

A színészek közül Arany Glóbuszt vehetett át többek közt Sandra Bullock (legjobb női főszereplő - dráma: The Blind Side), Robert Downey Jr. (legjobb férfi főszereplő - vígjáték, musical: Sherlock Holmes), Jeff Bridges (legjobb férfi főszereplő - dráma: Crazy Heart), Christoph Waltz (legjobb férfi mellékszereplő: Becstelen Brygantyk) és Meryl Streep (legjobb színésznő - vígjáték, musical: Julie és Julia).

Több, Magyarországon is ismert sorozat kapott Arany Glóbuszt idén: a legjobb színésznő a Tara alteregói-ból ismert Toni Collette lett, a legjobb férfi főszereplő és a legjobb férfi mellékszereplő díját Michael C. Hall, illetve John Litgow vehették át a Dexter-ből, a legjobb drámai sorozat a Mad Men - Reklámőrültek, míg a legjobb vígjáték, musical-sorozat a Glee lett. A Cecil B. DeMille életműdíjat idén a veterán rendező, Martin Scorsese kapta: az elismerést Leonardo DiCaprio és Robert De Niro nyújtotta át.