A Casper nevű plymouth-i macska azzal lett világhírű tavaly, hogy rendszeresen utazott az egyik helyi buszjáraton. A Metro angol lap szerint „ez a szenvedélye lett a végzete”.

A fekete-fehér kandúr azzal vált híressé, hogy imádott buszozni: reggelenként jólnevelten sorakozott a devoni buszmegállóban a többi utassal, majd szépen felszállt velük a 3-as buszra, összegömbölyödött az egyik ülésen és ment pár kört. Gazdája, Sue Finden, aki maga is rendszeresen utazott a buszon, sose futott össze vele, csak úgy értesült állata hobbijáról, hogy utastársai elmesélték neki. A macskának a Metro megfogalmazása szerint „szenvedélye vált a végzetévé”: épp a forgalmas úton próbált átkelni, amikor elcsapták. Halálhíréről utastársai a buszmegállóban kiragasztott közleményből értesültek: „Sokan ismerték önök közül Caspert, aki mindenkit szeretett, és imádott buszozni. Sajnos egy motoros elütötte… és meg sem állt. Casper belehalt a sérüléseibe. Nagyon fog hiányozni. Sokan szerettük, és hihetetlen egyéniség volt. Köszönöm mindenkinek, aki a barátja volt” – tudatta a gyászoló gazda.

Sue Finden 2002-ben egy menhelyről vette magához Caspert, aki igen „szabad szellemnek” bizonyult, kiadós csavargásai után nyerte a rajzfilmes szellemről a nevét. A média 2009 nyarán kapta fel, akkor már hónapok óta utazgatott a helyi járaton, a buszsofőrök is ismerték, és tudták, melyik megállónál kell leszállnia.