Sokadik alkalommal dobta fel a Brad Pitt és Angelina Jolie szakításáról szóló híreket a News of the World, ami egy névtelen forrástól (bizonyára egy mindentudó közeli ismerőstől) arról értesült, hogy Pitték szétmentek. Megint. A szakításra ezúttal állítólag azért kerülhetett sor, mert a hűséget távolról sem ismerő Jolie a Salt című film forgatása alatt megcsalta Pittet 2009 nyarán. Erről az apró, ám nem elhanyagolható részletről azonban nem a News of the World, hanem az In Touch magazin számolt be, aminek a Jolie-nak akkoriban szállást adó New York-i Waldorf-Astoria Hotel egyik volt alkalmazottja nyitotta ki a száját.

Anna Kowalski állítja, hogy többször látta, amint Jolie-t meglátogatja egyik beszédtanára - az alkalmi légyottot az ajtó elé rendelt testőrök biztosították. Kowalski arról is beszámolt a magazinnak, hogy saját szemével látta a szenvedélyes látogatások nyomait, vagyis a szinte szétáztatott fürdőszobát, az elhasznált törölközőket, az orchideaszirmokat az ágy körül a földön és a kádban, valamint az üres vodkásüvegeket. "Az ágyat fekete gumilepedő fedte, és szexuális segédeszközök hevertek rajta" - tette hozzá Kowalski. A News of the World úgy tudja, Pitték már december elején ellátogattak az egyik legjobb Los Angeles-i ügyvédi irodába, január elején pedig már alá is írták az osztozkodásról szóló papírokat.

A lap egy névtelen forrásnak köszönhetően úgy tudja, Jolie és Pitt fele-fele arányban osztozik a 322 millió dolláros vagyonon (ebben már az ingatlanok is benne vannak), hat gyermeküket pedig közös felügyelet alá helyeztetnék, de ennek ellenére édesanyjukkal maradnának. Jolie és Pitt kapcsolata 2004-ben, a Mr és Mrs Smith forgatása alatt kezdődött, de hivatalossá csak Anistonnal való szakítása után lett. A párnak három vérszerinti (a hároméves Shiloh és a tizenhét hónapos ikrek, Knox és Vivienne) és három örökbefogadott (a nyolcéves Maddox, a hatéves Pax, és az ötéves Zahara) gyermeke van, de ennek ellenére sem házasodtak össze.