Tévesen hirdették ki győztesnek a Black Eyed Peas zenekart Franciaország legrangosabb zenei díjkiosztóján szombat este Cannes-ban. Az amerikai csapatot a legjobb külföldi zenekar kategóriában nevezték meg a legjobbnak, de később kiderült, hogy az elismerés a német Tokio Hotelnek járt volna.

Kifütyülte a díjátadókat a közönség miután kiderült, hogy rossz nevet olvastak fel a gálán. A Black Eyed Peas a legjobb külföldi dal kategóriában valóban nyert az NRJ rádió és a TV1 díjkiosztóján, de az amerikai énekes, Kesha és a francia koreográfus, Kamel Ouali tévesen olvasta fel az ő nevüket a legjobb külföldi csapat kategória győzteseként. Miután senki nem érkezett a színpadra, a díjátadók zavartan elvonultak. Később Ouali visszatért és bocsánatot kért. Azt mondta, hogy a borítékban nem csak a győztes, hanem a jelöltek neve is szerepelt, ezért követte el a hibát.

Tavaly egyébként ugyanez történt az amerikai énekesnővel Rihannával, aki helyett Katie Perry-t nevezték meg nyertesnek a legjobb külföldi dal kategóriában. Rihanna ettől függetlenül az idén eljött a gálára, de az most sem hozott szerencsét neki. Bár ő lett a legjobb külföldi női előadó, miután elénekelte "Orosz rulett" című számát, leesett a színpadról. A kisebb esés után hamar összeszedte magát, felállt és kivonult. A legjobb külföldi férfi előadó Robbie Williams lett, de kapott elismerést Beyonce is. Az esten egyébként fellépett Jay-Z, Mika, Michael Buble, David Guetta és Kelly Rowland is.(FH)