Súlyos sérülésektől menekült meg egy 14 éves új-zélandi lány, aki szörfdeszkájával vert vissza egy, a csípőjébe harapó cápát - jelentette kedden a helyi média. A lányt két mélyebb seb miatt kellett kórházban kezelni, de sérülései nem voltak súlyosak. Elmondása szerint véletlenül kétszer is rálépett az állatra, mire észrevette, hogy nem uszadékfán tapos, az meg végül megtámadta.

 


A 14 éves Lydia Ward öccsével együtt az utolsó jó hullámra várt az ország déli részén található Oreti Beach-en, amikor "valami csúszósra" lépett a tengerfenéken - írta a New Zealand Herald című helyi lap. A lány, az újságnak nyilatkozva elmondta, hogy először azt gondolta, hogy csak egy uszadékfára lépett, és csak akkor vette észre, hogy egy cápa az, amikor másodszor is ráállt.

A ragadozó ekkor belemart a lány csípőjébe, de Lydia állítása szerint akkor ezt észre sem vette. A lány ekkor többször fejbe verte a cápát szörfdeszkájával, amivel sikerült is elijeszteni az állatot, majd tízéves testvérével együtt gyorsan kimenekült a vízből. <br /><br /> Anyja, aki a parton várta gyermekeit, a Heraldnak nyilatkozva elmondta, hogy először nem is akarták elhinni a lánynak, hogy megharapta egy cápa, ugyanis meglepően nyugodtan viselkedett. Csak akkor hitték el, amikor megmutatta a véres ruháján lévő harapásnyomokat, és szakadásokat. (FH)