Conrad Murray tagadta a Los Angeles-i bíróságon, hogy akaratlanul megölte volna Michael Jacksont. Az orvos, aki a vád szerint az énekes halálát okozó rendkívül erős altatót beadta a sztárnak, peréig folytathatja a praktizálást, de semmilyen nyugtatót vagy altatatót nem adhat be, és nem írhat fel betegeinek. Dr. Murray óvadékát egyébként 75 ezer dollárban (15 millió forintban) - az ilyen esetekben szokásos összeg háromszorosában állapította meg a bíró.

A meghallgatáson jelen volt Michael Jackson apja Joe, anyja Katherine, fivérei Jermaine, Tito, Jackie és Randy és nővére La Toya is. Jermaine újságírói kérdésre úgy fogalmazott, hogy a "nem szándékos emberölés" vádja szerinte nem elég. A család ügyvédje is azon a véleményen volt, hogy a rajongók millióit nem elégíti ki vád, amely alapján, ha elítélik, legfeljebb négy évre zárhatják börtönbe az orvost. Az 56 éves Conrad Murray elismerte, hogy az erős altatót ő adta be az énekesnek, aki könyörgött ezért mivel a korábban használt szerek hatástalanok voltak. Az orvos azonban úgy véli, soha nem adott a sztárnak olyan készítményt, amely a halálát okozta volna.
"Semmilyen körülmények között nem használhat altatószereket, különösen nem Propofolt" - mondta az ügyben eljáró bíró, aki ezzel a feltétellel engedte, hogy a granadai származású, Texasban élő orvos tovább praktizáljon.
"Kifizetjük az óvadékot, nem ismerjük el a vádat és keményen harcolni fogunk" - mondta a bírói meghallgatás után Ed Chernoff Murray ügyvédje. Az orvos egyébként beszolgáltatta útlevelét és ujjlenyomatot is vettek tőle. Az ügyben a következő meghallgatást április 5-ére tűzte ki a bíró.