56,6 millió angol fontot (csaknem 18 milliárd forint) nyert egy brit pár a hétvégén az EuroMillions lottón. A főnyeremény ennek a duplája volt. Ám a kihúzott számokat egy spanyol játékos is beikszelte, így a több mint 113 millió fontos összegen ketten osztoznak. A lottósorsolás péntek este volt. A brit pár azt mondta, hogy szombaton egyik kedvenc kávézójukban, baconös szendviccsel ünnepelték meg a milliókat.

A 43 éves Nigel Page, egy hétfői sajtótájékoztatón azt mondta, hogy szombat reggel megszokásból nézte meg internetes lottó-számláját. Amikor meglátta, hogy 56,6 milliót nyert, meg sem bírt szólalni, remegni kezdett. Élettársát, a 41 éves Justine Laycockot azonnal felébresztette. Az asszony először megijedt, hogy valami baj van, mert párja szombatonként sosem kelti fel. A férfi azt mondta: "gyere ki, mutatnom kell valamit." Hatalmas volt az öröm, amikor kiderült: milliomosok lettek.

A párnak közös gyereke nincs, a férfi előző kapcsolatából egy fiút, az asszony egy fiút és egy lányt nevel. Nigelnek takarító vállalkozása van, Justine pedig egy ingatlanos cégnél dolgozik. Az asszony azt mondta: szeretne egy nagy házat, ahol a hátsó ajtóból dobálhatja a labdát a kutyáknak. Társa azt mondta, hogy végre vesz magának egy saját autót. Az elmúlt 10 évben csak munkafurgonja volt. Így most valami flancos autót szeretne, egy BMW X5-öt vagy egy Range Rovert. Három hónap alatt egyébként ez a negyedik olyan eset, hogy britek nyernek 25 millió fontnál is nagyobb összeget a EuroMillions húzásán. (FH)