A színész az Out magazinnak adott interjújában mondta el, filmjeiben nem válogatós, és elég lazán áll a szexuális szerepekhez. McGregor - aki egyébként heteroszexuális házasságban él és három gyerek apja - legutóbbi filmjében, az I Love You, Phillip Morris címűben Jim Carreyvel esik szerelembe, de máskor is volt már dolga férfiakkal a vásznon. Az interjúban arról mesél, miért vetkőzik olyan szívesen a vásznon - eddig a Trainspottingban, a Párnakönyvben, a Velvet Goldmine-ban és a Young Adamben csodálhatta meg a közönség teljes valójában -, hogy milyen közeli kapcsolatba kerülni 75 éves japán férfiak herezacskójával, és miért élvezte, amikor Jonathan Rhys Meyerssel smárolt.

A Párnakönyvben például biszex karaktert játszott, és emlékei szerint annyit pucérkodott benne, hogy egyszerűbb volt fel se öltöznie két jelenet közt: "Az egyikben egy 75 éves japán férfival volt egy elég merész szexjelenetem. Csókolóztunk, és emlékszem, olyasmik jártak az eszemben, hogy 'bajusza van, azért ez fura! Hoppá, ez itt bizony egy herezacskó, azta!'".

A Velvet Goldmine-ban is férfival kellett csókolóznia, ami viszont már valósággal felszabadító érzés volt egy durván nehéz munkanap után. "Igazán bizsergető pillanat volt. Ott volt a fél villanyszerelő bagázs - akik szerintem mind látens melegek voltak -, és csak ültek körben és bámultak, hogy 'Nebassz má'...!' De én szívesen csókolózom pasikkal a vásznon. Heteróként nagyon érdekes nézőpont. Egy forgatáson bármi, ami meg tud lepni, fel tud spannolni, csak jó lehet".

McGregor izgalmasnak tartja, hogy szerelmest játsszon, és nem az számít neki, milyen nemű a másik: "Tök lényegtelen számomra, hogy akit játszom, férfiba vagy nőbe szerelmes. A szerelem és a romantika az, ami izgalmas számomra, erre vagyok ráállva. Imádok olyasvalakit játszani, aki épp szerelmes lesz, mert imádom magát ezt az érzést". A teljes interjú elolvasható itt

.