"Soha nem ütöttem meg senkit" - így reagált a brit miniszterelnök azokra a sajtóértesülésekre, hogy gyakran durván bánik munkatársaival. A vádakat, miszerint a londoni kormányfő kiabál, káromkodik és székeket dobál beosztottjai felé, közölte a legnagyobb brit vasárnapi lap, az Observer vezető politikai tudósítója könyvéből szemlézve. Az író, Andrew Rawnsley egyebek között azzal vádolja a kormányfőt, hogy az kiabál alkalmazottjaival, rendszeresen trágár szitkokat zúdít feléjük, dühkitörései pedig sokszor tettlegességig fajulnak.

"Ha dühös vagyok, akkor magamra haragszom. Újságokat dobok a földre, ilyesmi" - nyilatkozta a Channel 4 televíziónak Brown. "Soha, soha nem ütöttem meg senkit az életemben" - hangsúlyozta.

Közben a Sunday Times című lap arról számolt be, hogy a konzervatívok előnye több mint egy éve nem volt olyan kevés Brown Munkapártjával szemben, mint most. A lap számára készített közvélemény kutatás szerint a megkérdezettek 39 százaléka támogatja a Konzervatív pártot, míg 33 százalékuk a Labour-t. A liberálisoknak 17 százalékuk van. Nagy-Britanniában májusban tartanak választásokat. Bár a pontos napot még nem hirdették ki, Gordon Brawn szombaton megkezdte a kampányt, amelyben a Munkáspárt választási jelszava az "igazságos jövő mindenki számára" lesz.