Egy mentősök által látogatott internetes szakmai fórumon tűnt fel egy olyan hangfelvétel, amelyen állítólag a Los Angeles-i Tűzoltóság mentőse a mentőautóból jelentkezik be az UCLA kórházba. "A páciens Michael Jackson, a popsztár. Nincs pulzus, nincs légzés, nem reagál. Próbáltuk újraéleszteni, de sikertelenül. Minden lehetségest megtettünk. Öt percen belül ott vagyunk, de nem néz ki túl jól. Nem néz ki jól" - mondja a hang a felvételen, amelyet a lap weboldalán meg is lehet hallgatni.

A mentősök szóvivője nem erősítette meg, hogy a felvételen valóban az ő dolgozójuk hallható, bár ki se zárja: "A hangfelvételen 'Michael Jacksonra, a popsztárra' hivatkoznak, de a mi gyakorlatunkban nem szokás nevén nevezni a pácienst" - idézi ellenérvét a Sun.

Ha a hangfelvétel valódinak bizonyul, komoly bizonyíték lehet a Jackson kezelőorvosa, dr. Conrad Murray ellen folyó eljárásban.

Az orvos ellen altatószer-túladagolás, illetve az ebből adódó nem szándékos emberölés miatt emeltek vádat; ő azonban ártatlannak vallja magát, és vallomásában azt állította, hogy Jacksonnak még volt pulzusa és normál testhőmérséklete, amikor betették a mentőbe. Dr. Murray saját vallomása szerint délelőtt 10:50-kor adta be az énekesnek a halálosnak bizonyuló Propofol-adagot, majd elhagyta a szobát. Két perc múlva tért vissza, amikor Jackson már eszméletlen volt, ezért megkezdte az újraélesztését. A mentőket viszont csak több mint 2 óra múlva, 12:21-kor hívta ki, ami a vád szerint azt jelenti, hogy Murray valószínűleg nem két percre, hanem több mint egy órára hagyta felügyelet nélkül páciensét, miután beadta neki a csak szigorú megfigyelés mellett, kórházi körülmények közt alkalmazható szert.