Kellan Lutz, az Alkonyat éhes vámpírja a híres celebfotós, Collin Stark kamerái elé állt, hogy a PETA kampányában felhívja a figyelmet arra, hogy célszerűbb lenne az embereknek örökbe fogadni a kutyát egy menhelyről, mint pénzt adni érte. A hirdetés a PETA "Adoptálj, ne vásárolj" kampányának része, melyben a színész egy Kola nevű, korcs kutyát ölel. "A pénzért vett állattal állatokat ölsz" - mondja még a hirdetés. - "Ments meg egy menhelyen élő kutyát vagy macskát. Adoptálj, ne vásárolj."

"Imádom a keverékeket" - vallja a színész, aki a PETA-nak adott exkluzív interjút. - "Biztos vagyok benne, hogy ők a legegészségesebbek. Megdöbbentően sok állat él menhelyeken, és ez nagyon szomorú, mert egy részüket sajnos elaltatják. Olyan sokat tehetnénk értünk, például ivartalanítani vagy herélni kéne őket, hogy ne szaporodjanak túl."

Amerikában közel nyolc millió kóbor állat él, ennek nagyjából a felét végzik ki, mivel nincs számukra megfelelő hely az élethez. A színész sorozatban szereplő kollégáit is az örökbefogadásra biztatja.