Az újházi tyúkhúsleves egyelőre első a Magyarország Kedvenc Étele szavazáson, a főételek között pedig a sertéspörkölt az utolsó - jelenleg ez az állás a Netpincér.hu ételrendelő honlap szervezésében indult, egy hónapig tartó internetes szavazás első hete után. A www.kedvencetel.hu weboldalon eddig több mint 10 ezren adták le voksukat a lehetséges 25-25 levesre, főételre és desszertre.

Csütörtökig a legtöbb szavazatot a levesekre adták le. Ezen belül is az Újházi tyúkhúslevesre érkezett a legtöbb voks, 4179, ezzel pedig vezet az összes étel között. A levesek között a babgulyás a második és kis hátránnyal harmadik a halászlé. A "közétkezetés favoritja" a vegyes gyümölcsleves a 25 közül csak a 17., az utolsó pedig a tarhonyaleves.

A főételek közül egyelőre a töltött káposzta áll az élen a brassói aprópecsenye előtt, minimális különbséggel a lecsó harmadik. A korábban "nagy esélyesnek" tűnő sertéspörköltet viszont még a paprikás krumpli és a krumplis tészta is megelőzi. A desszertek közül a Somlói galuska áll az élen, fej-fej mellett a madártejjel. A harmadik a házi palacsinta.

Perger Péter, a szavazást szervező cég ügyvezetője szerint meglepő, hogy a legkedveltebb ételek "köszönőviszonyban sincsenek a legtöbbet rendeltekkel". Hozzátette: Igaz, még nem dőlt el semmi, hiszen március 23-ig lehet szavazni. Az ételek szinte kizárólag a hagyományos magyaros kínálatba tartoznak, főzelék pedig egyáltalán nem szerepel köztük. Aki szavazni szeretne, annak a felsorolt ételek közül 10-et mindenképp ki kell választania. (FH)