Billy Idol és a Massive Attack már biztosan fellép az idei VOLT Fesztiválon. Akárcsak Andy C, a Parov Stelar Band és Dj Yoda - tájékoztatták a Független Hírügynökséget a szervezők kedden. Négy hónappal a kapunyitás előtt már néhány magyar fellépő neve is megvan: Ákos és a Quimby is a nagyszínpadon koncertezik majd Sopronban június 30-a és július 3-a között.

Négy nap alatt százötven magyar és külföldi világsztár lép fel a 18. VOLT Fesztiválon, amelyre 80 ezernél is több vendéget várnak a szervezők. Néhány fellépő nevét már nyilvánosságra hozták a szervezők: a nagyszínpadon koncertezik majd a rock and roll-legenda, Billy Idol. Szintén a VOLT főműsoridős vendége lesz a trip-hop mozgalmat útjára indító Massive Attack.

A magyar zenészek közül ott lesz Ákos, a Quimby, a Belga, a 30Y, az Irie Maffia és a Csik Zenekar. Az elektronikus zenei programkínálatban szerepel többek között Andy C és MC GQ, Dj Yoda valamint Parov Stelar Band. A szervezők idén sem csak zenei programokat kínálnak: színházi előadásokkal, kiállításokkal és gyerekműsorokkal is várják az érdeklődőket.