Percre pontosan 104 órán keresztül nézte a rajzfilmeket Fölkl László a Csepel Plaza mozijában. Az 52 éves gépkocsivezető 14 emberrel ült be a Cinema Csepel egyik termébe március 4-én délután, hogy megdöntsék a maratoni filmnézés Guiness-rekordját. Az 1999-es magyar rekord megdőlt, a világrekordhoz még 20 óra kellett volna. Hétfőn éjjel 23 óra 26 perckor az utolsó versenyző is feladta az Animánia Mozimaraton elnevezésű rekordkísérletet.

A néhány perces Leo és Fred, illetve Magyar Népmesék részeit is beleszámítva csaknem 300 animációs alkotást nézett meg. Ezekből harmincat DVD-ről vetítettek, a többit kópiáról. Utóbbi annyit jelent, hogy László 86 kilométernyi filmtekercset tekintett meg.

"Amikor jelentkeztem az Animánia Mozimaratonra, a kollégák és a családtagok megmosolyogtak. Legjobban az orvosi papírt kiadó doktornő szórakozott" – mesélte Fölkl László, aki csupán játéknak fogta fel a versenyt. "Igyekeztem az elején minél kevesebb stimuláló szert fogyasztani, az első energiaitalt péntek este ittam. A második nap hajnala volt a legnehezebb. A sok fiatal már csütörtök este ivott kávét vagy Red Bullt, én péntek estig tiszta voltam, ezért tudtam akkor új lendületet venni. Nagyon sokat vezettem az éjszakában, ha rám jött a fáradt, narkós állapot, akkor stresszoldó labdát és marokerősítőt használtam. Gyakran lihegtem ilyen helyzetben, amitől oxigéndúsabb lett a vérem, és megszűnt az agyamban a fáradtságérzet. Ezekkel a praktikákkal maradtam fenn 104 órát" - osztotta meg praktikáit.

"Nem bírtam volna ki a 124 órát, ami a világrekord megdöntését jelentette volna, és már nagyon nehezen bírtam ébren maradni, ezért úgy döntöttem, hogy befejezem" – fogalmazott László hétfőn éjjel. A férfi győzelmével egy laptopot nyert, a második helyezett Molnár Gergely – aki hétfőn 16 óra 57 perckor fejezte be a filmnézést – egy videókamerával gazdagodott. Ezen kívül mind a 15 induló egy páros éves bérletet kap a Cinema Csepel filmvetítéseire.