Csoda történt az egy ausztrál állatkertben szerdán, legalább ezt állítják a park dolgozói. A gondozók nagy meglepetésére élve született meg egy elefántborjú dacára annak, hogy az előzetes orvosi vizsgálat azt állapította meg: a bébi elpusztult az anya méhében.A Sydney-ben található Taronga állatkert hétfőn közölte, hogy az ultrahangos vizsgálatok szerint a kis elefánt elpusztult, mert olyan pozícióba került a Porntip nevű az ázsiai elefánt, méhében, amelyből nincs élve születés.

Dr Thomas Hildebrandt, vezető állatorvos az usztrál médiának azt mondta hétfőn, hogy ilyen körülmények között csoda lenne, ha a kis állat élve születne. Cameron Kerr, a park igazgatója szerdán aztán azt közölte, hogy mindenki nagy meglepetésére és örömére, a kis hímelefánt világra jött és az élet jeleit mutatta. "Folyamatosan ellenőrizzük az egészségi állapotát, azt biztos, hogy él, de azt még túl korai lenne kijelenteni, hogy túl is éli ezt a nehéz időszakot."- mondta az igazgató. A Taronga park egyik azon állatkerteknek, amelyek részt vesznek a veszélyeztetett ázsiai elefánt megmentési és tenyésztési programjában.

Becslések szerint 30 ezer ázsiai elefánt él a vadonban, és a számuk rohamosan csökken. Az első ázsiai elefánt 2006-ban érkezett Thaiföldről a parkba. A "csodabébi" mesterséges megtermékenyítéssel fogant. Az első "lombik-elefánt" egy nőstény volt, amely januárban jött világra a melbourne-i állatkertben.