A színésznőnek Twitter-oldalán keresztül üzente meg öngyilkossági szándékát egy floridai kamaszfiú. "Fel fogom kötni magam a házunk mellett álló fára, mert már nem látom értelmét az életemnek" -  írta a srác, mire Moore egy percen belül reagált. Megkérdezte, komolyan gondolja-e a dolgot, amire a srác igennel felelt. A párbeszédet követő közel 2,5 millió twitterező közt volt Nia Vardalos színésznő is, a Bazi nagy görög lagzi főszereplőnő-forgatókönyvírója, akinek volt annyi agya, hogy azonnal felhívjon egy lelkisegély-vonalat, és megadja nekik a fiúnak a Twitter alapján beazonosítható adatait.

A segélyvonal munkatársai riasztották a rendőrséget, akik lenyomozták a srácot, kiszálltak hozzá, és ott találták a gépe előtt, sírva. A felvett rendőrségi jegyzőkönyv szerint azzal indokolta bejelentését, hogy "nem tudta, mit csináljon segítség nélkül". Anyja a rendőröknek elmondta, fia labilis idegállapotú, obszesszív-kompulzív zavarban szenved. Vardalos később visszakommentelte Moore Twitterére a fejleményeket: "Most beszéltem a floridai rendőrséggel, ott vannak nála. Minden rendben, nem vaklárma volt". A fiút kórházi megfigyelés alá helyezték.

Moore Twitterének rengeteg olvasója van, így vonzza a hasonló eseteket: tavaly áprilisban egy kaliforniai nő jelentette be ott, hogy öngyilkos akar lenni. Őt ugyancsak a rendőrök közbeavatkozásával sikerült ártalmatlanítani, és pszichiátriai megfigyelés alá helyezni.