A prosztatarákban haldokló, és ezzel egyidejűleg épp váló 73 éves színész-rendező neje, Victoria Duffy mindenkire veszélyt jelent, állítja Hopper asszisztense, Emily Davis a válóper kapcsán beterjesztett bírósági dokumentumokban - írja a TMZ. Davis szerint nem csak Hopper, de a háztartásban mindenki "az ő [Victoria] kegyetlenségének volt kiszolgáltatva" amikor Hopper tavaly télen kórházba került, és hogy a nej "megpróbálta megölni" az idős színészt, bár azt nem fejti ki, pontosan hogyan is történt ez.

Davis ezen felül azzal is vádolja az asszonyt, hogy milliókat tüntetett el a Hopper örököseire váró vagyonból, abból, amelyből a család többi tagja kétségbeesetten igyekszik kitúrni Duffyt, és Hoppertől született kislányát, Galent. A színész legutóbb azt állította, hogy betegségének kezeltetésére szinte minden vagyona ráment, korábban pedig mártávoltartási végzést is kért a nő ellen, akivel egyébként az elmúlt 14 évet töltötte.

Az asszisztens vádjait Hopper korábbi házasságából született lánya, Marin Hopper is megerősítette, aki szerint a - nála egyébként fiatalabb - mostohaanyja viselkedése ijesztő, és ráadásul felháborító hazugságokat is terjeszt róluk. Családi barátok szerint ugyanakkor épp Marin Hopper az, aki a gyógyszerektől már alig beszámítható apját belehajszolta a válásba, hogy így semmizze ki mostohaanyját és féltestvérét a várható örökségből.  „Marin mindig is gyűlölte Victoriát” – állítja a családi ismerős a Huffington Postnak. „Ha rá tudja venni az apját, hogy a halálos ágyán még kisemmizze Victoriát, ő meg még több pénzt is kap ezáltal, ő lesz a legboldogabb nő Los Angelesben”.