Júniusig elnapolta a tárgyalást a bíró hétfőn annak az orvosnak a perében, aki a vád szerint Michael Jackson halálát okozta. Conrad Murray korábban tagadta, hogy olyan dózisú altatószert adott volna be a sztárnak, amely a halálát okozhatta tavaly júniusban. A gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolt Murray ügyében eljáró Los Angeles-i bíró júniusban dönt majd arról, hogy van-e elég bizonyíték arra, hogy az orvos ügyét esküdtszék előtt folytassák.

A kaliforniai ügyészség kérte Michael Pastort, hogy függessze fel Conrad Murray orvosi engedélyét. A védőügyvédek azonban arra hívták fel a figyelmet, hogy ha a kardiológus nem praktizálhat, akkor nem tudja fizetni a perrel járó költségeit. A bíró ebben a kérdésben is júniusban dönt majd. Egy februári ítélet alapján egyébként Murray folytathatja a praktizálást, de semmilyen nyugtatót vagy altatót nem adhat be, és nem írhat fel betegeinek. Előre lehetett tudni, hogy hétfői meghallgatás rövid lesz, és elsősorban ügyrendi kérdésekről szól, a Jackson család ennek ellenére nagy létszámban képviseltette magát. Az elhunyt énekes szülei, Katherine és Joe mellett testvérei, Janet, Randy és Jarmaine is jelen voltak.

Michael Jackson tavaly június 25-én hunyt el 50 éves korában. A halottkém vizsgálata szerint halálát egy Propofol nevű altató okozta, de testében más gyógyszerek - nyugtatók, fájdalomcsillapítók és élénkítő szerek - nyomait és kimutatták. Az 56 éves Conrad Murray elismerte, hogy az erős altatót ő adta be az énekesnek, aki könyörgött ezért, mivel a korábban használt szerek hatástalanok voltak. Az orvos azonban úgy véli, soha nem adott a sztárnak olyan készítményt, amely a halálát okozta volna. Ha gondatlanságból elkövetett emberölésért elítélik, négy év börtönbüntetést kaphat.