Eltörte az egyik lábát egy domb megmászása közben a walesi herceg felesége - közölte csütörtökön a Buckingham palota. A bejelentés szerint Kamilla ennek ellenére tartja a programját. A brit trónörökös 62 éves feleségének törött lábát már begipszelték, és hat hétig viselnie is kell azt.

A Clarence-ház, a királyi család otthonának közleménye szerint Cornwall hercegnője szerdán megcsúszott egy domboldali séta közben, és elesett, miközben megsérült a lába. Mivel fájdalmai voltak, az uralkodó család vidéki rezidenciáján, Balmoralban tartózkodó Kamillát megnézte orvosa, akinek tanácsára csütörtökön megröntgenezték a hercegnőt, és ekkor derült ki, hogy két helyen eltört egyik lába.

"A hercegnő jókedvű maradt, mert úgy fogja fel, hogy az életben szoktak ilyenek történni, ráadásul lehetett volna rosszabb is - közölte a Balmoral szóvivője. Az egyik híres brit ortopéd orvos szerint a törés gyorsan fog gyógyulni, az életkor nem feltétlenül tényező ez esetben. A baleset azután történt, hogy Kamillát hátideg-fájdalmak gyötörték, és emiatt számos útját le kellett mondania.