Csillagot kapott hétfőn a hollywoodi hírességek sétányán Russel Crowe ausztrál színész. Az új-zélandi születésű színész a 2 404. csillagot kapta meg a Kodak-filmszínház előtti járdán. A filmsztárt legközelebb Robin Hood szerepében lehet a mozikban látni. "Közvetlenül Sir Anthony Hopkins mellett, elég szép kis ingatlan" - mondta mosolyogva Crowe a Los Angeles Times című amerikai lapnak nyilatkozva, miután átvette csillagát a hollywoodi hírességek sétányán. A Gladiátor című filmmel világhírűvé vált színészt felesége, és két gyereke kísérte el az ünnepségre, amelyen több nagy hollywoodi rendező, producer és színész is részt vett.


Az új-zélandi születésű, ausztrál állampolgár Crowe az 1992-es ausztrál skinheadfilm, a Romper Stomper főszerepében tűnt fel. A 2001-es Gladiátor című filmben nyújtott alakításáért megkapta a legjobb színésznek járó Oscar-díjat.
Legújabb filmjében újra Ridley Scott brit filmrendezővel dolgozott Robin Hood történetének legújabb feldolgozásában. A hétfői ünnepségen nyilatkozva Crowe újságírói kérdésekre válaszolva elmondta: a régi Robin Hood filmekkel ellentétben nem harisnyanadrágban fog szerepelni. "Ez nem a nagymamád Robin Hood-ja" - közölte a színész.