19970316 reg h84 159

Egymillió forintnak megfelelő összegért taxizott Oslóból Brüsszelbe John Cleese legendás brit humorista, miután a norvég fővárosban rekedt az izlandi vulkáni hamutól kialakult légiközlekedési káosz miatt. Az oslói taxisok arról számoltak be, hogy jelentősen megnőtt a forgalmuk.

"Minden lehetőséget számba vettünk, de már hajókra, és vonatokra sem lehetett jegyeket kapni. Ekkor találta ki a csodálatos asszisztensem, hogy a taxi lenne a legegyszerűbb megoldás" - nyilatkozta John Cleese a norvég televíziónak telefonon. A brit humorista szerint a taxiszámla harmincezer norvég korona, azaz majdnem egymillió forint volt az 1 500 kilométeres útra. A taxi két tartalék sofőrrel indult útnak Oslóból. 
Cleese elmondta, hogy Brüsszelből az Eurostar vonattal akar eljutni Londonba, ahova reményei szerint szombaton kora délután érkezik majd meg.

Nemcsak a humorista választotta a taxit az izlandi vulkán okozta közlekedési káoszban. Az Oslo Taxi nevű taxitársaság szóvivője az NTB norvég hírügynökségnek elmondta, hogy csütörtök óta több sofőrjük is megtette az Oslo és Stockholm közötti távolságot, és néhányan még hosszabb utakra is elindultak. A szóvivő elmondása szerint a leghosszabb taxiút Párizsba vezetett Oslóból. (FH)