Bilincsben vitték el Danny Glovert egy tüntetésről

bry
2010.04.17. 09:43 Módosítva: 2010.04.17. 10:55
Danny Glover felszólalt (Fotó: Karin Zeitvogel)
Danny Glover felszólalt (Fotó: Karin Zeitvogel)

Őrizetbe vették Danny Glover amerikai színészt egy tüntetés helyszínén az Egyesült Államokban. A Halálos fegyver sztárja a Sodexo cég székháza előtt lépte át a biztonsági kordont pénteken.
A filmsztárt 11 másik tüntetővel együtt vitték el a rendőrök, miután mindannyiukat megbilincselték.

A tiltakozók a SEIU szakszervezeti szövetség hívására gyűltek össze az készételforgalmazó cég székháza előtt, hogy támogassanak 16 kirúgott dolgozót. Érdekvédők szerint azért kellett távozniuk a francia cégtől, mert saját szakszervezeti munkába kezdtek.

A demonstráción megjelentek részmunkaidős alkalmazottak és diákmunkások is, akik szerint a Sodexo méltatlanul keveset fizet a dolgozóinak. A tüntetésre még Nagy-Britanniából és Franciaországból is érkeztek részvevők.

Aztán bilincsben vitték el
Aztán bilincsben vitték el

A Sodexo pénteki közleményében cáfolta, hogy nem engedélyezi a szakszervezetek működését. A vállalat szerint a tüntetők többsége nem alkalmazottjuk, "sokkal inkább diákok, és mások, akiket a szakszervezet bújtott fel."

A rendőrök a kapitányságon előállították a 12 embert, mert átlépték a Sodexo székháza előtt felállított biztonsági kordont. A szakszervezet szerint csak az után engedték szabadon őket, hogy véget ért a demonstráció. (FH)