Hibáztatta már fiú apát, és apa önmagát, a lényeg mégiscsak az, hogy jó hosszú börtönbüntetés vár Michael Douglas fiára drogcsempészés miatt. A farka után már nem szaladgáló színész a New York-i bírókat most megértésre és szolidaritásra kéri, mivel ő megérti min megy keresztül, írja a Telegraph.

Elegáns kézírással megírt öt oldalas levélben kéri Catherina Zeta Jones férje, hogy legyenek kíméletesek a bírák, és levelét aláírta a nagypapa, Kirk Douglas, Zeta Jones és az NBA vezér Pat Riley is, biztos, ami biztos. Cameron Doulast tavaly júniusban kapcsolták le New Yorkban, amfetaminnal és kokainnal való kereskedés miatt. Januárra bebizonyosodott bűnössége, de a beismerő vallomás ellenére is legalább tíz év börtön vár rá.

"Pontosan tudom, milyen érzés egy híres apa árnyékában élni" -írja Doulas a levélben - "nyilván még nehezebb, ha két generációval kell megküzdeni."

A színész a levélben kitér arra, hogy Cameronnak egy rossz házasságban kellett felnőnie, így természetes, hogy a drogbandában talált igaz barátokra a fia. és bár tizenhárom évesen az iskolát is ki kellett hagyja végül 2003-ban magára talált egy filmben, amit apjával és nagyapjával közösen forgatott. A film mégsem hozta meg számára a várt sikereket, így heroinfüggő lett és 2006-ban kezdett el drogokkal kereskedni, leválva a családi kasszáról, mivel nem volt hajlandó kezeltetni magát.

A levél felsorolja a hasonló eseteket, hiszen a családban Michael és féltestvére, Eric Douglas is megfordult különböző rehabokon. Amióta Douglas hetente két órára meglátogatja fiát a börtönben rájött, hogy milyen jó ember is válhatna belőle, ha kapna még egy esélyt.