A szupermodellt az ABC csatorna kérdezte egy 1997-es ügyről, de Campbell nem örült a régi emlékek felemlegetésének, írja a Huffington Post. Naomi Campbell egész pontosan azt nem vette jónéven, hogy ismét arról kérdezik, elfogadott-e egy hatalmas csiszolatlan gyémántot a volt libériai elnöktől, Charles Taylortól, aki a gyémántokat arra használta, hogy a Sierra Leone-i lázadóknak fegyvert szerezzen.

A riporter Naomi Campbellt végig a véres gyémántokról kérdezte, és bár Campbell eleinte meglepően jól tűrte a kérdéseket, a végére már elfordult az újságírótól. Miután a nő nem adta fel, Campbell megköszönte a lehetőséget, majd távozott a helyszínről, azonban az útjába kerülő kamerás volt az utolsó csepp a modell poharában, és az ideges modell odébb lökte a férfit.

Naomi Campbell 1997-ben Nelson Mandela vendége volt Dél-Afrikában, és állítólag a szállodai szobában keresték fel a libériai elnök emberei. Szintén ott volt Mia Farrow, aki szerint a modell elfogadta a hadvezér ajándékát. „Naomi Campbell lejött, és azt mondta az éjszaka néhány férfi kopogtatott az ajtaján, félálomban kinyitotta az ajtót, és Charles Taylor képviselői voltak ott, és ők adták neki a hatalmas gyémántot. Mi csak annyit mondtunk: a mindenit!” – idézte fel Farrow az esetet, amit Campbell továbbra is tagad, és visszautasítja, hogy beszéljen az ügyről.