horoszkóp

A marokkói iszlamista ellenzék nem kér Elton John fellépéséből

bry
2010.05.07. 14:43

Marokkó legnagyobb ellenzéki iszlamista pártja pénteken azt kérte az ország hatóságaitól, hogy tiltsák meg a nyíltan homoszexuális Elton John énekesnek, hogy a hónap folyamán fellépjen egy rabati fesztiválon. Musztafa Ramid, az Igazság és Fejlődés pártjának vezetője azzal indokolta a tiltást, hogy "az énekes fellépése erősítheti a homoszexualitást Marokkóban."

Egy másik pártfunkcionárius pedig úgy vélte: nem is a sztárral van a baj, hanem azzal a képpel, amely a lakosság körében él róla. Lahcen Daudi kiemelte: "a marokkói társadalom negatívan értékeli az énekest, és ezt figyelembe kell vennünk. Elton Johnnak a május 21-én kezdődő Mawazine nevű fesztiválon kellene fellépnie. A rendezvényen többek között énekel majd Julio Iglesias, B.B. King és Carlos Santana is. 
Idén nem ez az első eset, hogy a brit popénekes miatt tiltakoznak pártok vagy szervezetek.

Legutóbb múlt hónapban tüntettek ellene Mexikóban, amikor Chichen Itza maja piramisain adott 90 perces koncertet. Igaz, akkor az indiánok azért tiltakoztak, hogy a piramisok nem koncerthelyszínnek valók. A fellépés előtti napon le is omlott a színpad egy része, amely három munkást sebesített meg. Elton John mexikói tartózkodása alatt a rendőrség és a hadsereg biztosította a sztár fellépését. Februárban az extravagáns énekes azzal verte ki a biztosítékot, hogy egy amerikai lapnak azt mondta: Jézus Krisztus meleg volt. (FH)