Vissza akarják kérni többen a jegyük árát, sokan azonban csak felháborodásuknak adtak hétfőn Julie Andrews koncertje miatt. A 74 éves brit énekesnő 30 év után lépett fel először hazájában, és a visszatérés teljes kudarcba fulladt.

A Golden Globe, BAFTA- és Oscar-díjas angol színésznő-énekesnő, aki megkapta a Brit Birodalom Lovagja címet is a királynőtől, musicalszerepei révén lett híres,mint például a My Fair Lady és a Camelot, valamint musicalfilmek, köztük a A muzsika hangja és a Mary Poppins. Ez utóbbiért kapott Oscart. A visszatérő koncertje azonban teljes csalódás volt rajongói számára. Sokan el is hagyták a nézőteret az előadás közben, mert Julie Andrews csak elvétve énekelt, és többször kiment a színpadról.

Volt, aki 100 fontot fizetett egy jegyért a londoni O2 arénában megtartott vasárnap koncertért. Julie Andrews előadásának egyik csalódott nézője azt mondta, hogy ő a koncert második részében távozott, mert már nem bírta "a rettenetes előadást egy gyerekmusicalből, amit Andrews a lányával írt". A néző szerint egy dühös tömeg gyűlt össze az előtérben, és az aréna személyzetének panaszkodtak egymás szavába vágva.

"A show elején öt musical-énekes jelent meg a színpadon, és hangjuk teljesen elnyomta Julie Andrews-ét, akiről kiderült, hogy egyáltalán nem tud énekelni" - mondta a néző. Az Evening Standard című lap kritikusa azt írta, hogy "énekesi erőfeszítései alig 20 percet tettek ki a több mint két órás koncerten". A Daily Telegraph című másik brit lap szerint "a kassza immár a jegyár visszakövetelők hangjával van tele". Állítólag Julie Andrews-t figyelmeztették az előadás előtt, hogy a hangja már nem régi, mióta 1997-ben megműtötték a hangszálait. (FH)