Letartóztatták Juan-Carlos Cruzt, a Calorie Commando és Weighing In című fogyókúrás szakácsműsorok egykori műsorvezetőjét, mert felbérelt három hajléktalan férfit neje meggyilkolására. A bérgyilkos-jelöltek azonban inkább értesítették a Santa Monica-i rendőrséget, és a hatósággal együttműködve lépre csalták felbérlőjüket, akit nekik köszönhetően csütörtökön sikeresen le is tartóztattak.

A TMZ-nek csak beceneveiken - Kicsi Dave, Nagy Dave és Shane - nyilatkozó hajléktalanok elmondták, Cruz ezer dollárt ígért nekik, ha elvágják a neje torkát. Az akkurátus tévéséf ehhez takaros kis bérgyilkos-kezdőcsomagot is összeállított nekik, a pénz fele mellé kaptak egy kis dobozban összepakolva kést, gumikesztyűt, fotót az asszonyról, feltöltőkártyás mobilt a kapcsolattartáshoz, és Cruz mindent ki is talált helyettük. A séf megnevezte azt a helyet és időpontot, ahol rendszeresen fel szokta venni az asszonyt munkából jövet, a hajléktalanoknak ekkor kellett volna rátámadni a nőre és elvágni a torkát.

A három férfi azonban inkább a rendőrséget értesítette, majd a kapott mobilon felhívva Cruzt újabb találkozót kértek tőle, amelyre már lehallgatókészülékkel bedrótozva mentek. Itt azt mondták, rizikósnak találják, hogy a nyílt utcán támadják meg a nőt, mire Cruz biztosította őket róla, hogy semmi gond, akkor megadja a lakás riasztójának kódját, osonjanak be, és fojtsák meg az asszonyt. Még el is vitte Nagy Dave-et a házához, hogy megmutassa, milyen útvonalon tud úgy bejutni, hogy ne vegyék fel a biztonsági kamerák. A részletek megvitatásáról készült lehallgatás felvétele és videója azonban már elég volt a rendőröknek, hogy csütörtökön letartóztassák Cruzt.