A Noé Állatotthon alapítvány rezervátumában együtt nevelnek róka és borz kölyköket, derült ki a TV2 Mokka című műsorából. Az alapítvány szóvivője, Schneider Kinga elmondta, az állatokat a biztos haláltól mentették meg. „Egymástól függetlenül kerültek hozzánk. A kis rókákat egy tehenészet mellé ellette le az anyjuk. Vagy meghalt szegény, vagy az emberi nyüzsgés miatt megijedt, és sorsára hagyta őket pár napos korukban” – mesélte Schneider, akinek mondandóját egy elégedetlen kisróka és a szexuális poénokat elsütő Kárász Róbert szakított félbe.

Mint kiderült, a rezervátumban jelenleg öt róka és három borz él, amit kifejezetten a természetes körülményeik mintájára alakítottak ki. Schneider elmondta, házi kedvencként semmiképpen sem szabad ezeket az állatokat tartani, valamint kifejtette azt is, hogy a Noé Állatotthon célja nem a szaporítás, így ivartalanítják a rászoruló állatokat, és menedéket biztosítanak számukra.

A kisborzokat egy hobbi kutyatartó kotorékásó kutyája ásta ki, és az eb gazdája a borzcsaládot egy mesterséges kotorékba tette, és rajtuk gyakoroltatta kutyáját. A falubeliek ezt nem hagyták, rendőrt hívtak, és így kerültek az alapítványhoz.