Letartóztatási parancsot adott ki Lindsay Lohan ellen egy Los Angeles-i bíró csütörtökön, mivel a színésznő nem jelent meg a 2007-ben történt ittas vezetésével kapcsolatos meghallgatásán. A 23 éves Lohannek azért kellett volna megjelennie Marsha Revel bírónő előtt, hogy megmagyarázza: miért hagyta ki több alkalommal az alkoholisták kezelését szolgáló összejöveteleket - 13-ból csak 10 alkalommal jelent meg -, amire egy korábbi bírósági döntés kötelezte.

A színésznőt 2007-ben ítélték el ittas vezetésért, Lohan viszont nem jelent meg a bírósági meghallgatáson, állítólag azért, mert Cannes-ban ellopták az útlevelét - indokolta távolmaradását ügyvédje, Shawn Chapman Holley. Az ügyvéd érvelését nem tudta megerősíteni a francia rendőrség, a TMZ úgy tudja, nem kaptak bejelentést Lohantől az ellopott útlevélről.

A Los Angeles-i ügyészség korábban figyelmeztetett, hogy ha Lohan nem jelenik meg a bíróság előtt, akkor a próbaidő megsértését tényként kezelik, aminek következtében akár 180 napra is lecsukhatják . Az AFP francia hírügynökség úgy tudja, hogy Lohan megpróbált Nizzában felszállni egy az Egyesült Államokba tartó repülőre, de útlevél híján nem engedték ezt. A Disney gyerekfilmjeinek egykori sztárja ezután a párizsi amerikai nagykövetségen kérte a dokumentum pótlását - írja a Független Hírügynökség.

Az ügyvéd azt mondta, hogy az útlevél ellopásáról tájékoztatta Revel bírónőt, akit nem hatott meg a bejelentés, és elrendelte, hogy azonnal tartóztassák le Lohant, amint belép az Egyesült Államok területére. A bírónő szerint "vagy nem kellett volna Cannes-ba mennie, vagy két nappal korábban kellett volna elindulnia, hogy biztosan odaérjen a bíróságra". A bírónő rögtön százezer dolláros óvadékot állapított meg, majd közölte, hogy Lohant eltiltja az alkoholtól - a fogyasztást heti egy alkalommal, véletlenszerűen ellenőrizni fogják -, és elektromos nyomkövetőt kell majd viselnie .