A volt Naplós műsorvezető, aki Stohl András egyik legjobb barátja, úgy gondolja, a színésztől nem lenne szabad elvenni a munkáit, mert már így is megbűnhődött, írja a Bors. „Nagyon megviselik a történtek, rettentően marcangolja magát. A megsérült bácsiért nagyon aggódik. Tudja, hogy romba dőlt az élete, újra fel kell építenie” – nyilatkozta Sváby András.

„Megértek mindenkit, akiből indulatokat váltottak ki a történtek, de tisztában kell lenni azzal, hogy András a népítélet nélkül is megbűnhődik, sőt, belül, mélyen, talán már meg is bűnhődött. Most egy ország ítélkezik felette. Mindenkinek ajánlom, hogy nézze meg a Tizenkét dühös embert a Nemzeti Színházban, amelyben pont ő az egyik szereplő, és amely az esküdtekről szól. Érdemes. Fontos, hogy Andrást ne fosszák meg a hivatásától, attól, amivel örömet okozhat az embereknek” – tette hozzá az egykori műsorvezető, aki szerint Stohl ugyan nagyon nagyot hibázott, de ettől még nem rossz ember. Egyúttal kifejtette, a börtön szerinte a bűnözők gyűjtőhelye, a színész pedig nem az.

A 43 éves színész május 8-án hajnalbanközepesen ittas állapotban, drogos befolyásoltság alatt okozott közúti balesetet a 2102. számú út M0 autópálya és Fót közötti szakaszán. Stohl a baleset után tanúk előtt állítólag arra kérte barátnőjét, hogy vállalja magára a történteket, majd elhagyta a helyszínt. Stohl a baleset után lemondta az X-Faktor műsorvezetését és a Nemzeti Vágta sztárfutamán való részvételét, a Duna televízió pedig bejelentette, elhatárolódik a színésztől. A Nemzeti Színház igazgatója, Alföldi Róbert a színház honlapján közölte, mélyen elítéli Stohl tettét. A rendőrség a baleset után 5 nappal átkutatta házát, és a tíz rendőr és három kutya drogokat keresett Stohl házában.