Közleményben kért bocsánatot vasárnap Sarah Ferguson, miután a News of the World című brit bulvárlap egy olyan videofelvételt hozott nyilvánosságra, amelyen egy magát üzletembernek kiadó újságíró lefizeti a yorki hercegnét. A bulvárlap felvételén látható, amint Ferguson egy nagy halom pénz előtt ül. A rejtett kamerával felvett videón Fergie arról is beszél, hogy "félmillió font megnyitja az ajtókat" volt férjéhez. Az "üzletember" ezután megkérdezi, hogy András hercegre gondolt-e Fergie, erre ő azt mondja, "igen". Később kezet ráznak egymással, majd Fergie átveszi a 40 ezer font előleget.
A bulvárlap szerint az 50 éves Ferguson kétszer is találkozott riporterükkel: egyszer egy New York-i hotelben, majd a londoni Mosimann's étteremben. A videofelvétel egy lakásban készült, ahol az üzletet lebonyolították. A News of the World leleplező cikkének megjelenése után Ferguson közleményben kért bocsánatot: ebben súlyos pénzügyi gondjaival magyarázza a történetet és hozzáteszi, hogy András herceg semmit sem tudott a találkozóról. Vasárnap a Buckingham palota is közleményt adott ki, amely szerint a yorki herceg kategorikusan tagadja, hogy fogalma lett volna, mire készül volt felesége.
Fergusonnak az elmúlt időszakban üzleti vállalkozásai rendre befuccsoltak: állítólag 100 ezer fonttal tartozik egy ügyvédi irodának. Fergie a tengerentúlon akart érvényesülni, de a karrierjét menedzselő iroda is a közeljövőben bezár több mint félmillió fontos tartozással. A yorki hercegné gyerekkönyveket is írt és jótékonysági tevékenységeiről is ismert.