A Crystal zenekar csak a művészettel foglalkozik határon innen és túl, minden politikai színezetű felkéréstől elhatárolódik - közölte Kasza Tibor, az együttes frontembere a Független Hírügynökséggel kedden. A Crystal azt követően döntött úgy, hogy közleményt ad ki, miután a közelmúltban napvilágott látott egy hír, miszerint az együttes Szlovákiában a SMER kampányzenekarainak sorába állt. A hír teljes mértékben valótlan - áll a zenekar közleményében.

Az együttes az elmúlt 10 évben, és a jövőben is távol marad a politikától, országhatáron belül és kívül egyaránt - szögezték le. A Crystal közölte, mindent el fognak követni azért, hogy kiderítsék, ki és miért élt vissza a nevükkel. Katarína Kližanová-Rýsová, a Smer szóvivőjének tájékoztatása szerint a központi kampányban nem szerepel magyar együttes, de nem tartja kizártnak, hogy valamelyik helyi szervezet saját, önálló programot szervez.

A Népszava hétfői számában ír arról, hogy a Smer szlovák művészeken kívül magyarokat is szerződtetett a déli régiókba szervezett rendezvényekre. Információik szerint köztük van a Crystal együttes is, a zenekar frontemberével azonban nem tudták megerősíttettni a hírt.