A Simpson-család feje, Homer Simpson lett az elmúlt húsz év legnépszerűbb televíziós, illetve filmes karaktere - derült ki a Entertainment Weekly című amerikai hetilap kedden nyilvánosságra hozott kimutatásából. A folyton fánkot evő rajzfilmhőst a második helyen Harry Potter követi.

A Simpson-család egyik kitalálója, Matt Groening a magazinnak elmondta: szerinte azért szeretik sokan Homert, mert "mindannyian olyan vágyakkal vagyunk tele, amelyeket nem vagyunk képesek bevallani".  A népszerűségi lista harmadik helyén a Buffy, a vámpírvadász című sorozat főszereplője áll, akit Sarah Michelle Gellar játszott. A negyedik a Maffiózók főalakja, Tony Soprano lett, míg az ötödik helyre Joker futott be (a Batman-széria főgonoszát Heath Ledger játszotta a legutóbbi Batman-filmben, a Sötét Lovagban).

Az első tízben szerepel még Rachel a Jóbarátokból, Johnny Depp az Ollókezű Edward címszereplőjeként, és az Anthony Hopkins által alakított Hannibal Lecter. A tízes lista utolsó két helyére a Szex és New York fő karaktere, Carrie Bradshaw, valamint az idegesítő fejhangon röhögő szivacsgyerek, Spongyabob került.