Kétségbeesésében villanyoszlopok kivágásával hívta fel magára a figyelmet egy kanadai férfi, aki a rossz időjárás miatt a vadonban rekedt Saskatchewan tartományban - közölte kedden a tartományi áramszolgáltató. A megrongált vezeték az egyetlen áramforrása egy közeli, 1200 fős településnek, így a magára maradt férfi biztos lehetett abban, hogy szakértőket küldenek a hiba kivizsgálására.

A SaskPower nevű áramszolgáltató 24 órán belül valóban helikoptert küldött a területre, hogy megkeressék, mi okozta az áramszünetet a Wollaston tónál lévő elszigetelt kisvárosban. A cég munkatársai meg is találták a négy kivágott villanyoszlopot, "és a férfit, aki nagyon örült nekünk" - mondta el a cég szóvivője az AFP francia hírügynökségnek.

James Parker szóvivő elmondása szerint a férfi kétségbeesésében vágta ki fejszéjével a fából készült oszlopokat, mivel már napok óta barangolt a vadonban, minden élelme elfogyott, és a rossz időjárás miatt ottrekedt. A SaskPower szóvivője ugyanakkor hozzátette: nem bátorítják az embereket erre a módszerre, mert veszélyes lehet, de megértik, hogy a túlélésért küzdő férfi kétségbeesésében nem látott más megoldást. A férfi azóta otthon van, és a kisvárosban is újra van áram.