Robert Burck tíz éve a New York-i Times Square jól ismert látványossága: egy szál gitárral utcazenél és áll a vele fotózkodó turisták rendelkezésére mindössze egy fehér cowboycsizmában, -kalapban és alsógatyában, és olyan emblematikus figurává nőtte ki magát, hogy2009-ben még a polgármester-választáson is indulni akart. Most azonban úgy érzi, egy Sandy Kane nevű egykori sztriptíztáncosnő csúnyán ellopta az ő imidzsét, amikor cowboycsizmában és -kalapban, meg egy szál bikiniben kezdett utcazenélni ugyanott, Pucér Cowgirl néven.

Első lépésként egy felszólítást küldött a bikinis konkurenciának: "Az Ön Pucér Cowgirl-jelmeze minden részletében hasonlít a Pucér Cowboyéra, és ez egyértelműen az ő védjegyének megsértése". A közlemény kitér arra is, hogy Burke lehetőséget biztosít egyéb imitátoroknak a Pucér Cowboy-franchise használatára, ennek díja évi 5000 dollár (1,13 millió forint) vagy havi 500 dollár (113 ezer Ft), és boldogan áll Kane rendelkezésére, amennyiben ő is szeretné ezt a licencet a fenti árakon megvásárolni. A Pucér Cowgirl azonban beint a gyarmatosítási szándéknak: mint a New York Postnak elmondta, "már évek óta itt pucérkodom". A Cowboy és a Cowgirl közti konfliktus azért vagy valami újdonság, vagy csak címlap-kísérlet, tavaly májusban ugyanis még jól megvoltak együtt:

A Pucér Cowboy egyébként komolyan veszi az imidzsét, 2008-ban már a Mars csokigyárat is sikerrel perelte, mivel azok az M&M's csomagolásán az övéhez hasonló jelmezben ábrázolták a csokigolyókat. A Marsnak végül sikerült peren kívüli megegyezéssel - nyilván szép összegért cserébe - bíróságon kívül lezárni az ügyet.