Egy magyar sztárokat szállító sofőrt is őrizetbe vettek Nguyen Tahn Hien apja embercsempészeti ügyével kapcsolatban - adta hírül a Bors. A lap információi szerint a férfi olyan celebeket fuvarozott folyamatosan, mint például a Groovehouse-ból Judy és Rúzsa Magdolna. "A napokban hívott fel Jani, hogy sajnos mostanában nem tud vinni, mert olyan dolgok történtek vele, amik miatt nem tud dolgozni" - mesélte az újságnak a Groovehouse énekesnője. "Megkérdeztem tőle, mi történt, és annyit mondott, hogy Hien papájának az ügyében hallgatták ki, és bent is tartották két napig. Lakhelyelhagyási tilalom alá vonták, ennél többet nem tudok."

A család ügyvédje a Bors megkeresésére elmondta, Európa több országában egyszerre vették őrizetbe a gyanúsítottakat, így a buszsofőrt is, de ő csak a megasztáros szüleiről nyilatkozhat. Dr. Sárdi hozzátette, a pontos részleteket még nem ismeri, de úgy tudja, Hien is a helyszínen tartózkodott, amikor a házat megrohamozták a kommandósok, így tanúja volt a történteknek. "Nagy megrázkódtatás lehetett számára" - tette hozzá az ügyvéd.

Nguyen Tahn Hien szüleit június 23-án tartóztatták le, őket bűnszervezetben elkövetett embercsempészet bűntettével és közokirat hamisítással gyanúsítják. Ha bebizonyosodik bűnösségük, a börtönbüntetés után kitoloncolás vár rájuk.