Felháborodással reagáltak kedden a görög ciprióták arra a hírre, hogy Jennifer Lopez július végén koncertet ad a török hadsereg által 1974-ben megszállt szakadár ciprusi részen, egy hotel avatásán - írta a Független Hírügynökség. A bejelentés szerint az amerikai díva július 22-én érkezik egy magángéppel a Ciprusi Török Köztársaságba, majd két nappal később ad koncertet Kyreniában - közölte a szálloda üzemeltetője, az isztanbuli Bozgroup.

Lopezt elkíséri férje Marc Anthony, valamint ikergyermekeik, Max és Emme, hogy együtt ünnepeljék az énekesnő-színésznő 41-ik születésnapját egy koncerttel egybekötött különleges bulival, amit a az ötcsillagos Kratosz hotelban tartanak. Lopez látogatása felháborodást keltett Ciprus görög részén, amelyet nemzetközileg elismernek, ellentétben a szakadár török résszel, amit egyedül Törökország tart önálló államnak. A Cyprus Action Network of America nevű csoport már elindított egy kampányt az interneten, hogy elérjék a koncert lemondását. "Sokkolta a ciprusiakat a hír, hogy szándékában áll részt venni egy hotel avatásán hazánk megszállt részén, ahol ünnepelni kívánja a születésnapját. Kérjük, ne hagyja, hogy felhasználják a törökök. - ez áll a csoport internetes üzenetében.

A szállodát üzemeltető Bozgroup azt közölte, hogy Lopez már döntött az ellenvélemények dacára."Tudatában van a tiltakozásnak. Rengeteg e-mailt kapott, és kicsit rémült is. De elmagyaráztuk neki, hogy nem volt háború a szigeten, ezért nem mondta le a fellépését." - közölte a Bozgroup. Az üzemeltető szerint Lopez látogatása és koncertje a 220 millió dolláros hotelban, hárommillió dollárba kerül.