Július 13-án Pécsett ad koncertet Seal, a háromszoros Grammy-díjas soul és R&B előadó. A különleges hangjáról és klasszikus dalszerzési stílusáról ismert művész közkívánatra meghosszabbította világ körüli turnéját, melynek egyik európai állomása Pécs, Európa Kulturális Fővárosa lesz - tájékoztatták a Független Hírügynökséget a szervezők.

Seal zenéjében egyesíti a soul, a pop, rock és az R&B elemeit, létrehozva saját, egyedi stílusát. Legutóbbi lemeze, a SOUL megjelenése óta koncertjei sorra teltházasak. Július 13-án Európa Kulturális Fővárosában, Pécsett is fellép a háromszoros Grammy-díjas énekes-dalszövegíró. Seal koncertjein rendszerint meg lehet hallgatni a "Prayer For the Dying", a Grammy-díjas "Kiss From A Rose", a "Don't Cry", a "Love's Divine", a "Killer" és a "Crazy" című slágereket.

A legutóbbi, listavezető lemezén, a klasszikus számok feldolgozásait tartalmazó SOUL-on olyan időtlen dalok találhatók mint az "A Change Is Gonna Come" vagy a "People Get Ready". Az énekes-dalszövegírót Mark Summerlin gitáros, Marcus Brown basszusgitáros és Steve Sidelnyk dobos kíséri. A koncert július 13-án, 20 órától lesz a pécsi Expo Centerben, a Pécs2010 rendezvénysorozat részeként. A MÁV-START Zrt. a koncert után éjszakai mentesítő vonatot indít Pécsről Budapestre. A vonat Pécsről hajnali 0 óra 48 perckor indul és várhatóan 4 óra 39 perckor érkezik majd a fővárosba, a Keleti pályaudvarra.