35-40 millió dollárra (7,7 - 8,8 milliárd forintra) perli az ötcsillagos észak-ciprusi Kratosz hotel Jennifer Lopezt, ha az énekesnő valóban nem tartja meg oda tervezett koncertjét - közölték helyi hírforrások.

A sziget törökök által megszállt területén levő szálloda üzemeltetője a héten jelentette be, hogy az amerikai sztár egy koncerttel egybekötött bulival náluk ünnepli majd 41-ik születésnapját. A görög ciprióták felháborodását látva azonban Lopez és menedzsmentje úgy döntött, lemondják a fellépést - számolt be róla a hírességekkel foglalkozó TMZ.com weboldal csütörtökön.A szállodát üzemeletető csoport azonban nem örült a hírnek, isztambuli központjukban közölték, hogy az énekesnő még meggondolhatja magát. "A szerződést nem bontották fel. Ha nem jelenik meg a koncertre, akkor bírósági eljárást kezdünk, 35-40 millió dolláros kártérítést követelünk" - nyilatkozta a cég szóvivője, Murat Bozoglu.


Egy a sztárhoz közel álló forrás TMZ.com weboldalnak csütörtökön azt mondta: "Jennifer Lopez tudatosan egyetlen államot, intézményt vagy rezsimet sem támogatna, amelynek bármi köze van az emberi jogok megsértéséhez." Ezért az énekesnő és menedzsmentje lemondta a koncertet.

Ciprus északi részét 1974-ben szállták meg a török hadsereg egységei, hogy - a hivatalos magyarázat szerint - megvédjék a szigeten élő török kisebbséget. Észak-Ciprust egyedül Törökország ismeri el független országnak. Ciprus 2004-es európai uniós csatlakozásakor a helyzetet úgy oldották meg, hogy névleg a teljes sziget az EU része, ám a megszállás alatt lévő részen felfüggesztik a közösségi jogokat.