Részegen bemászott egy állattelepre, és megpróbált meglovagolni egy ötméteres bordás krokodilt egy 36 éves ausztrál férfi - közölte hétfőn az ausztrál rendőrség. Nem úszta meg sértetlenül a kalandot: a Fatso nevű krokodil elérte fogaival az egyik lábát, amikor a hátára akart ülni.

A rendőrség közlése szerint az eset az északnyugat-ausztráliai Broome városának egyik állatmenhelyén történt hétfő este. A férfi egy kocsmában leitta magát, majd gondolt egyet, és bemászott az állattelepre, ahol több krokodilt tartanak. Először két, kisebb nőstényt vett szemügyre, majd célba vette az ötméteres hímet, Fatsot, és megpróbált a hátára ülni. A ragadozó ekkor harapta meg a bal lábát. A harapás elég súlyos volt, a férfi pillanatok alatt észhez tért és elmenekült. A rendőrség közleménye szerint vérző lábbal visszament a kocsmába, hogy folytassa az ivást, és onnan hívták a mentőket.

Mark Phillips, a kocsma vezetője azt mondta a thewest.com.au nevű hírportálnak, hogy egy darab hiányzott is a férfi lábából. Azóta megoperálták, és állítólag már jobban van. Az állattelep tulajdonosa szerint nagy szerencséje volt, hogy a 800 kilós krokodil nem ölte meg. "Egyetlen harapással meg tudta volna tenni" - mondta Malcolm Douglas.

Az Ausztráliában honos bordás krokodil a krokodilfélék családjának legnagyobb tagja. Rendkívül agresszív, főként a párzási és költési időszakban. Akár hét méterre is megnőhet, és a súlya meghaladhatja az egy tonnát.